Jij wil graag piano leren spelen, maar vraagt je af wat de beste methode is om het te leren. Op internet is gigantisch veel informatie te verkrijgen, maar wat is nou goed of fout?

En misschien nog belangrijker: welke lesmethode past het beste bij jou?

Door alle informatie zie je soms door alle bomen het bos niet meer en daarom stop je er al gauw weer mee. Of je probeert alles zelf te leren, zonder hulp, je bekijkt wat filmpjes op YouTube, probeert wat, maar het lukt toch niet. Geen wonder dat je dan opgeeft.

Het is mens eigen om zoveel mogelijk zelf te willen doen. Maar, de echte grote pianisten zijn ook begonnen op 0 en hebben altijd hulp gehad van buitenaf. Of dit nu een privé docent, op een muziekschool of via een online muziekcursus is geweest.

Herken jij dit?

 • Je hebt nog nooit een toets aangeraakt?
 • Of heb je in het verleden wel eens pianoles gehad?
 • Denk je dat mooi piano leren spelen niet voor jou is weggelegd?
 • Wil je vrienden en familie verrassen door de mooiste nummers te spelen op de piano?
 • Denk je dat het veel te duur is?
 • Je denkt dat je niet genoeg tijd hebt
 • Heb je geen zin in de verplichting om elke dag van de week naar de muziekschool te gaan?
 • Je denkt dat je geen inspiratie hebt
 • Of heb je een piano thuis, maar ligt hier een bult stof op?

In dit artikel behandelen we een online pianocursus, waardoor je op een leuke, maar duidelijk begrijpelijke manier piano leert spelen. Een online cursus die je in je eigen tempo kunt volgen, zonder enige verplichtingen.

Waarom het merendeel van de online cursussen geen succes is

Tegenwoordig zijn er veel piano cursussen beschikbaar. Je komt ze tegen voor beginners, gevorderden, privé of in groepsverband. Als je al eens zo’n cursus hebt gevolgd, dan weet je het helaas al: dit werd niet goed.

Bij een docent zit je aan vast tijden verbonden en zal je continu tijd moeten vrijmaken voor de lessen. Je krijgt eventueel huiswerk opdrachten mee, en bij de volgende les zal je dit hebben voorbereid. Helaas lukt dit natuurlijk niet altijd.

Bij online pianolessen kan je je tijden veel flexibeler indelen, maar de ene cursus belooft nog meer dan de andere. Dit komt, omdat ze puur snel geld willen verdienen, maar ze werken zonder goed, doordachte methode. Als je goed piano wil leren spelen, dan heb je een stappenplan nodig dat werkt voor jou: die je in eigen tempo volgt, en op momenten dat het jou uitkomt. Praktisch, helder en goed vormgegeven.

Binnen enkele weken een goede basis leren

Vrijwel iedereen kan piano leren spelen. Jij dus ook! Je hebt er geen speciale superkrachten voor nodig. Je kunt fantastisch piano leren spelen met een stap voor stap bewezen methode.

“zonder enige ervaring, verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op de piano leert spelen”

Deze online methode werkt voor elke potentiële pianist. Als startend pianist leer je binnen enkele weken de juiste basis om op een snelle manier piano te leren spelen, wat je minimaal 50% van je tijd scheelt.

Wat kost het om goed piano te leren spelen?

Gemiddeld rekent een piano docent al gauw €30-€40 per uur, waardoor als je elke week les zou nemen dit je ruim €1.800 zou kosten op jaarbasis. Bij een muziekschool ben je voor een jaar lidmaatschap zo’n €1.300 kwijt. Dit komt neer op een kleine €110 per maand.

Ook kan je kiezen voor alleen een schriftelijke cursus, bijvoorbeeld een die bestaat uit alleen maar theorie van bekende aanbieders, die makkelijk €800-€1000 kosten. Je krijgt dan mappen met tekstuitleg, maar wel zonder begeleiding.

In dit programma leer je:

 • Belangrijke basisvaardigheden
 • Tips met betrekking tot je houding, waardoor je rugpijn of een verkeerde houding leert voorkomen
 • Een helder stappenplan
 • Op een eenvoudige manier hoe bladmuziek nu eigenlijk werkt
 • In totaal 100 populaire en veel aangevraagde pianoliedjes
 • Essentiële vaardigheden om in een band te spelen of zang te begeleiden
 • Geheime patronen te herkennen om makkelijk te kunnen improviseren


Waarom is de ‘Cursus Piano Spelen’ zo populair?

In tegenstelling tot de meeste cursussen kan je deze lessen in je eigen tempo volgen. Zodra je met de cursus start blijf je levenslang toegang houden tot de video’s. Daarnaast krijg je duidelijke instructievideo’s zodat je precies kunt zien en horen wat je moet spelen.

Met de bijbehorende e-books doorlop je stap voor stap de trainingen. Kom je er zelf even niet uit? Dan kan je onbeperkt je vragen mailen, waarop je meestal ook binnen een dag antwoord op kunt verwachten, zodat je nooit meer vastloopt.

Je leert de basis van het piano spelen met akkoorden, waarmee je snel en makkelijk je eerste liedjes speelt. Ook leer je in deze cursus noten lezen, zodat je ook na het afronden van de cursus kunt spelen wat je wilt vanaf bladmuziek.

Daarnaast zijn de lessen op elke computer, tablet, laptop of smartphone te volgen. Je leert jezelf of anderen te begeleiden op de piano, wellicht omdat je zingt of in een band zit. Vanzelfsprekend kan je ook alle e-books downloaden en uitprinten!

Robin Leféber, DJ bij radio 538 zei bijvoorbeeld het volgende over de cursus:
Al jaren wou ik piano leren spelen maar het kwam er steeds niet van. Toen ik op de site terecht kwam werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig en ben ik met de eerste stappen begonnen. Het leert vrij makkelijk en het is onwijs leuks als je weer een stap verder bent. Groet, Robin”.

Probeer het 30 dagen lang GRATIS uit

Steven Pruis, eigenaar van de ‘cursus piano spelen’, is zo overtuigd van zijn lessen en de liedjes die jij zult leren spelen, dat je het 30 dagen gratis mag uitproberen. Niet voor niet, want al ruim 20.000 cursisten ging je voor.

Bekijk rustig de hele cursus, lees de belangrijkst informatie door uit de e-books en bekijk eens wat naspeel video’s en je zult merken dat jij een goede basis gaat creëren. Vind je het toch niks? Geen probleem, dan krijg je 100% je geld terug, zonder opgaaf van reden.

Dus mocht je wat sceptisch zijn over deze online piano lessen dan kan je het risicovrij uitproberen!

Tot slot

In deze complete cursus, bestaande uit e-books met instructievideo’s, naspeel video’s, heldere tutorials, leer je de basis en voor de meer gevorderde beoefenaar leer je beter piano spelen! Na deze cursus ben je zeker in staat je eigen favoriete nummers te spelen.

Met duizenden cursisten en meer dan een miljoen bekeken instructievideo’s is dit de grootste aanbieder van online pianolessen in de Benelux. De cursus kan je in eigen tempo volgen, omdat alles vrij toegankelijk is. Succes verzekerd, want je hebt onbeperkt mail contact met je persoonlijke online piano docent!

Bekijk de nummer 1 piano cursus van Nederland en België hier!